Българските и нидерландските военновъздушни сили показаха изпълнение на задачи по усилена

...
Българските и нидерландските военновъздушни сили показаха изпълнение на задачи по усилена
Коментари Харесай

Български и холандски военни самолети на Граф Игнатиево |

Българските и нидерландските военновъздушни сили показаха осъществяване на задания по усилена защита на въздушното пространство в авиобаза " Граф Игнатиево " в четвъртък. 

" Четири самолета F-35 бяха пребазирани на 6 април от Нидерландия в България за идното осъществяване на задача по усилена взаимна защита на въздушното ни пространство. Това е блестящо доказателство за ангажираността на нашите съдружници от Нидерландия към сигурността на Югоизточния фланг на НАТО и към защитата на въздушното пространство ", съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

На събитието участваха изключителният и пълномощен дипломат на Нидерландия в България Н. Пр. Симон ван дер Бург и командирът на Военновъздушните сили на Кралство Нидерландия генерал-лейтенант Денис Лаут. То се организира в четвъртък - 14 април, на медийния ден за взаимното осъществяване на задания по усилена защита на въздушното пространство (Air Policing).

" Мисията по интензивен Air Policing се носи от няколко години в отговор на променената среда на сигурност по Източния байрак на НАТО. Алиансът непрестанно се приспособява, приспособяват се и груповите механизми за сигурност ", уточни адмирал Ефтимов.

Той напомни, че българските Военновъздушни сили към този момент са изпълнявали сполучливо задания по взаимна защита на въздушното пространство със сили и средства от военновъздушните сили на Съединени американски щати и Италия, а при започване на тази година - със своите сътрудници от Испания.

" Нидерландия е горда да бъде част от екипа по защита на въздушното пространство. С четири изтребителя F-35 и към 100 души персонален състав тук, в авиобаза " Граф Игнатиево ", ние одобряваме осъществяването на бойно дежурство в НАТО, работейки в тясно взаимоотношение с нашите другари и съдружници от българските Военновъздушни сили ", сподели командирът на Военновъздушните сили на Нидерландия генерал-лейтенант Денис Лаут.

Той благодари на българското държавно управление, на Министерството на защитата и на авиобазата за семейството: " Направихте всичко допустимо, с цел да ни накарате да се почувстваме добре пристигнали и вкъщи си ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР